„Mâini lucrătoare, mâini rugătoare” - miniproiect cu caracter misionar – filantropic

Viața parohiei Martie 18, 2015

„Mâini lucrătoare, mâini rugătoare”

miniproiect cu caracter misionar – filantropic în cadrul

Proiectului naţional „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu”

 

Cu prilejul Anului omagial dedicat misiunii parohiei şi mănăstirilor azi şi Anul comemorativ al Sf. Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflet din eparhii, Sectorul teologic –educaţional al Patriarhiei Române organizează concursul naţional „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu.”

Concursul se adresează copiilor, preoţilor şi profesorilor de religie implicaţi în Programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor” şi urmăreşte să educe copiii în sensul ajutorării semenilor aflați în suferinţă.

Anul acesta, Parohia „Sf. Voievozi” Prisăcani desfăşoară acest proiect cu un grup de  25 copii, cu vârstele cuprinse între 10-14 ani.

Perioada de desfăşurare a activităţilor este 15 ianuarie – 22 martie 2015, pe raza localităţii Prisăcani, dar şi în cadrul Spitalului de Neurochirurgie Iaşi.

Scopul concursului este de a cultiva dragostea  faţă de semeni şi de a-i educa pe copii în sensul ajutorării semenilor aflaţi în suferinţă: bătrâni bolnavi, singuri, copii abandonaţi sau în situaţii speciale, familii sărace cu mulţi copii, etc.

Grupa de copii, prin mijloace creative, prin sensibilizarea opiniei publice trebuie să asigure partea financiară a proiectului.

Printre activităţile propuse în cadrul proiectului menţionăm: activitatea gastronomică  „Clătite din inimă de copil” pe data de 19 februarie 2015 la Şcoala Gimnazială Prisăcani şi expoziţia cu vânzare „Mărţişor din suflet” pe data de 1 martie la Biserica Prisăcani.

 

În urma acestor activităţi s-au strâns 350 lei din care s-au cumpărat alimente, fructe, dulciuri şi rechizite.

La achiziţionarea acestor produse ne-a ajutat şi dl Iftimie Ionuţ care a oferit şi un discount de 50%. S-au făcut 40 de pachete pentru bolnavii de la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi şi 20 de pachete cu rechizite pentru copiii din familiile sărace din Parohia Prisăcani.

 Alături de Parohia  Prisăcani, ca parteneri au fost: Şcoala Gimnazială Prisăcani, Primăria Prisăcani, Asociaţia de Părinţi Prisăcani, SC. IONUŢ SRL. Prisăcani, comunitatea locală şi Pr. Chelaru Adrian de la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi.

Mulţumim tuturor partenerilor pentru sprijinul acordat şi felicităm copiii pentru implicarea de care au dat dovadă, la buna desfăşurare a activităţilor misionar-filantropice din cadrul proiectului.

 

Pr. Iulian Vornicu